Monday, February 15, 2010

Lagu Tema Telemovie "Anak Rintih"

Tajuk Lagu: RINTIH
Penyanyi: RAZIEF RAHAM
Lagu/ Lirik: Amor Rizan & Razief Raham
Penerbit: Michael Ang (Box Lite Films Sdn Bhd)



Sila tekan button PLAY itew ye uolss.. Lagu ni raw version jer, baru 1st draft.. lum wat mixing lagi.. ok tak? penat mak buat..

Telemovie "Anak Rintih"..
Karya Asal: Michael Ang..
Skrip: Amor Rizan..
Producer: Michael Ang/ Rosnah Kasim..
Pengarah; Michael Ang..
Pengarah Bersama: Amor Rizan..
D.O.P: Azla..
P.M: Ady Mohd
Ast P.M: Razief Raham
Art Dept: Mat dan Amin..
Makeup: Jijie zainal..
Wardrobe: P.S..
Cast: Ezryn Loy, Zoulle Ariffin, Jue Aziz, Dato Jalaluddin Hassan, Katijah Tan, Amar Anak Wayang, Sharnaaz Ahmad, Nora Danish
Location: Kuala Lumpur

Untuk telemovie khas Hari Bapa, Astro Prima.. exact date and time tak tau lg..

Anak Rintih ni citer sedih, masa mak wat skrip ni mak nangis2, feeling.. kwn2 mak yg baca skrip ni pun nangis2 gak.. tak tau lah kalau diorg bohong.. tp yg penting, Nora Danish baca pun nangis beriya depan mata mak.. haaa.. nak kata apa...? macamana lah mak tak bertambah feeling.. hukhuk..

bila imbas2 balik, teringat jasa ibu dan bapa... kdg2 benda salah yg kita buat kat mak bapak, kita tak sedar yg ia sgt melukakan..

k lah uolss, sama2 lah kita nnt kan kemunculan telemovie ni ye.. muah3..

7 comments:

saliza1979 said...

bila cerita ni akan ditayangkan?

saliza1979 said...

bila cerita ni nak tayang kat tv?

si.tukang.karut said...

omg! u ke buat script cite ni? i baru pas tgk cite ni.so touched dgn lagu theme dia tu yg i terus cari..congrates to u! cite ni mmg sgt2 best..sgt2 menyentuh hati huu i nangis x malu2 lagi dah ;( still rasa sedihnya...hmm tiba2 rindu pada arwah abah yg dah lama pergi.for those yg still ada insan yg bergelar bapa, hargailah dia ;(

salleh said...

cerita ni best sangat... congrat...

Wan Perlis said...

5 september 2010..astro prima..10pm..
mmg best cita ni

Beb said...

dah tgk.

memang natural & best gila cite ni. serius, before ni i x pernah tengok drama macam ni. drama2 M'sia selalu klise, cite pasal bisnes sana sini..but this drama is different..

boleh lak ber aku aku dgn bapak eh.. :D

anyway, good script by you.

fyi, yana as mimi is my sister's friend. i watched this drama becoz of her actually..watched it till end..menangis masa kat ending.

good job!

p/s : roni ensem gile....real masa kena bodohkan minum arak. shit tol..tapi berkesan.

:)

dj.dj.dj ;)) said...

best uh cerite niy , sumpa sedih ! nanges kot tyme tengok , HAHA

AMOR LOVE AMOR CINTA

It'll all get better in time right? No matter how hard....

CANTEKK?????

CANTEKK?????