Sunday, September 19, 2010

IBU MEE SEGERA

Saksikan telemovie kontroversi Ibu Mee Segera ni.. Semua i dah letak kat sini.. Thank u soo much pada Adiannet sbb uploadkn citer ni..
And, thank you sooo much atas sambutan uols.. tak sangka ramai giler yg suka citer ni.. esp yg suka main teka2 tu.. ouch! :)
but remember.. kita semua adik beradik dalam industri hiburan.. tak kisahlah kita ni artis ke, wartawan ke, penggossip ke, peminat ke.. semua memerlukan satu sama lain... XOXO.. Gossip Gegerl.. :)



















Thursday, July 22, 2010

STUCK

hurmm.. sbnrnya byk kerja skrip i yang tertangguh skang ni tp x tau nk buat yg mana dulu. baru start dua tiga scene, i stuck. pastu try wat citer lain pulak. stuck lagi.


"tgk, stuck lagi.. nyesal i pakai mcm ni.. patut kena lg sexy taw"


bila dh blur, last2 bukak FB then mengadap dr pagi ke pagi. dah addicted dgn FB pulakkkk..
"cepatla komen pic baru i.. penat i tggu gambo upload td"


bila dh addicted gitu, mmg haramm la nk sentuh skrip.. then sorang rakan i cadangkan -deactivate dulu FB tu.. yup, finally i dh deactivate FB.. walaupun dgn hati yg berat dan terluka..


"tidakkkkk... i tgh tggu komen dari laki i.. huwaaa"


but kenapa masih x dpt wat keje yg sepatutnya i start wat dua mggu lepas? nk kata i down- tak.. sedangkan i tgh feeling bahagia di awangan sekarang nih.

"i suka bercinta maghrib2 di tepi pantai sbb feeling lebih.. kau ada?? haaa"


atau sbnrnya adakah krn kefeelingan tu yg wt i stuck?? pastu i xleh tdo pd waktu yg sepatutnya.. skng ni tdo kul 4 pg, bgn 12 tgh ke atas. then try wat skrip- cuma dpt satu atau dua babak je. then stuck. stuck. stuck. nape ehh? nk kata exercise- i wat hari2.. bukan saja jogging keliling pekan, siap masuk tomoi segala taw, haaaa...

"i seorang yg feeling ok..walaupunn nak kena belasah jap lg, i tetap pastikan bedak Yat Lee i tetap mantapp"

bukan tu saja, pemakanan pun i dah jaga betul-betul.. semua jenis rendah karbohidrat, rendah kalori, rendah lemak.. semua makanan sihat la bak kata trainer kat celebrity fitness tu.. tapi semua tu tak membantu i utk lebih aktif dalam pemerahan idea dan pemikiran..

Makin hari, i rasa i makin stuck.. dan bila i termenung sendiri dalam sunyi.. i teringat sesuatu.. agaknya betul lah mak i cakap.. i tak sembahyang..

Tuesday, March 2, 2010

Menjadi bongok

Kdg2 kita tau apa yg kita buat tu sgt bongok. Apa akibat yg kita buat tu lebih bongok. Dan apa yg kita derita atas kebongokan tu lebih bongok. but then kita sedar ketika kita tgh buat benda bongok tu kita suka melakukannya. Dan ketika merasai akibatnya kita masih melakukannya. Dan walaupun ketika derita atas kebongokan itu kita masih mengingatkannya sehingga ia berulang semula. mungkin tak ramai yg faham apa kebongokan yg aku maksudkan. well, anggap saja ia adalah masalah diri masing2. ada org rasa bongok bila jd bohsia but still membohsiakan diri. ada org rasa bongok bila jadi kuli, tp still mengkulikan diri. ada org rasa bongok bila jadi pencuri but still terus mencuri. ada org rasa bongok bila curang, but still mencurangkan diri. ada org rasa bongok bila menyintai suami org but still meneruskan cinta tu.
sampai bila perbuatan bongok tu berakhir? sampai bila nk hadap akibat bongok tu? sampai bila nk tanggung derita atas kebongokan yg sungguh bongok tu? bila mula memikir, mata jadi pejam. telinga tutup rapat. mulut terkunci. ya. benda yg aku buat ni sgt3 bongok. aku kena hentikan. aku bukak mata balik, aku pasang telinga dan mulut mula berkata-kata. owh. rupanya aku masih melakukan benda yg serupa. dan rupanya aku gembira dengan benda yg aku rasa bongok sebentar tadi.. jadi, adakah aku gembira menjadi bongok? fuck. fuck w this statement. i'm not happy. i cant be happy. can i be happy? no. aku cuma boleh happykan org tp aku tak happy pun. ye lah........ aku tak happy. so, di mana kegembiraan aku ketika menjadi bongok td? atau aku kena jadi lebih bongok dr sebelum ni supaya aku happy? habis tu bila agaknya aku boleh jadi pandai mcm org2 pandai kt luar tu? tp, pandai sgt ke org2 pandai kt luar tu? happy kah mereka menjadi pandai? bahagia kah hidup mereka? adakah mereka takde masalah langsung? atau mereka pun cuma pura2 happy tp sbnarnya mereka membongokkan diri dgn tidak mengaku masalah diri masing2? jd, kalau mereka yg pandai pun jd bongok sbb taknak mengaku kelemahan dan masalah diri masing2, siapa yg pandai sbnrnya? siapa yg betul2 happy hidup kat dunia sebenarnya? takde sapa rupanya. well, it's allrite then.. kalau dh bongok menjadi aturan hidup yg mmg aku kena jalani, biarlah. dan aku akan terus menjadi bongok. sbb aku mula rasa bahagianya lebih byk dari derita.

Monday, February 15, 2010

Lagu Tema Telemovie "Anak Rintih"

Tajuk Lagu: RINTIH
Penyanyi: RAZIEF RAHAM
Lagu/ Lirik: Amor Rizan & Razief Raham
Penerbit: Michael Ang (Box Lite Films Sdn Bhd)



Sila tekan button PLAY itew ye uolss.. Lagu ni raw version jer, baru 1st draft.. lum wat mixing lagi.. ok tak? penat mak buat..

Telemovie "Anak Rintih"..
Karya Asal: Michael Ang..
Skrip: Amor Rizan..
Producer: Michael Ang/ Rosnah Kasim..
Pengarah; Michael Ang..
Pengarah Bersama: Amor Rizan..
D.O.P: Azla..
P.M: Ady Mohd
Ast P.M: Razief Raham
Art Dept: Mat dan Amin..
Makeup: Jijie zainal..
Wardrobe: P.S..
Cast: Ezryn Loy, Zoulle Ariffin, Jue Aziz, Dato Jalaluddin Hassan, Katijah Tan, Amar Anak Wayang, Sharnaaz Ahmad, Nora Danish
Location: Kuala Lumpur

Untuk telemovie khas Hari Bapa, Astro Prima.. exact date and time tak tau lg..

Anak Rintih ni citer sedih, masa mak wat skrip ni mak nangis2, feeling.. kwn2 mak yg baca skrip ni pun nangis2 gak.. tak tau lah kalau diorg bohong.. tp yg penting, Nora Danish baca pun nangis beriya depan mata mak.. haaa.. nak kata apa...? macamana lah mak tak bertambah feeling.. hukhuk..

bila imbas2 balik, teringat jasa ibu dan bapa... kdg2 benda salah yg kita buat kat mak bapak, kita tak sedar yg ia sgt melukakan..

k lah uolss, sama2 lah kita nnt kan kemunculan telemovie ni ye.. muah3..

Tuesday, March 31, 2009

Cara-Cara Menasihati Bapok

Bapok memang mulut lahar. Tapi kenapa? Sebab nak tutup mulut2 anjing yg tak reti bahasa. Kalau korang benci bapok, korang carut2 kat dia, korang ingat bapok nak dengar? Sorry, bapok tu sudah tentu akan membalas semula carut-carutan itu dgn lebih kimakk. Malah bapok akan membalas dgn sumpahan lahar tujuh keturunan kat anjing2 tu.. So, kalau korang benci bapok dan tak ingin ada kaitan apa-apa dgn bapok, tk payahla korang berangan utk memberi kesedaran. Bapok bukanlah satu ketagihan spt ketagih heroin, morfin, syabu dsb.. Bapok bukanlah satu fesyen atau satu dance seperti breakdance, shuffle or tecktonik yang menjadi ikutan muda mudi yang akan berhenti when it's not hot anymore.. Sbb menjadi bapok BUKANLAH SATU PILIHAN. There is no such thing to say "aku taknak jadi bapok, so mulai esok aku akan berubah menjadi lelaki"... No.. There is no such thing.. It's ridiculous.. So, klau korang benci bapok, satu benda je yang korang leh buat.. Iaitu: JAUHILAH BAPOK. Just go. It wont do any good. Hati korang cuma akan bertambah hitam. Go. Get off.. Stop reading my fuckin blog..

Tapi.. kalau korang takde rasa benci pd bapok, cuma kdg2 rasa ingin membantu untuk menasihati bapok, biarlah dgn cara yg betul. So yg sedang membaca sekarang nampaknya adalah mereka2 yg masih putih hatinya, dan ingin menasihati bapok lah kan?? Ok.. Legakan nafas, smile.. :)

Berikut adalah antara perkara yang sering menjadi kesilapan utama masyarakat ketika menasihati bapok.



Nasihat Yang Salah= Menegur bapok drag supaya berhenti drag dan berubah menjadi lelaki

Akibat= Bapok sememangnya adalah lelaki. Dan ego mereka setinggi ego lelaki malah lebih dari itu. Mereka benci ditegur. Lelaki memang benci ditegur. Walaupun diorang tau benda diorang buat tu salah, tapi kalau ditegur, lelaki akan buat lagi teruk dari apa yg telah ditegur. It's human nature bagi seorang lelaki. Semua lelaki pun macam tu. So, apa nak dihairankan kalau sorang bapok tu akan menjadi lebih bapok yg lebih lahar bila ditegur? Sebab sah-sah bapok tu lelaki.

Cara Yang Betul= Jangan ditegur. Let it be. Kalau adik korang bapok, jangan marah diorang, sebab diorang akan lari jauh. Tapi rapati diorang. Jadi kawan karib diorang. What? Eewww you said?? !!Hey, they are your brother.. Kalau nampak diorang mula makeup, tanya diorang nicely, nak pergi mana. Kenapa perlu makeup. Sbb kalau korang tanya dgn marah, korang ingat diorang berhenti? NO! Diorang akan buat sembunyi2. Atau diorang akan duduk kat rumah lain. So, akan lebih sukar utk korang memantau pergerakan diorang. Apa yg korang leh buat, adalah diam. Jangan mengeji diorang. Tapi jangan juga sekali2 puji kalau diorang nampak cantik. Dont ever. But always keep telling him this; "walaupun aku diam, tak bermakna aku setuju". You have to say it like you say it to your lover. Penuh hati-hati dan kasih sayang. Kerana kata-kata yang penuh kasih sayang akan sentiasa bermain dalam ingatan..

Nasihat Yang Salah No.2= Memaki hamun bapok serta mencarut-carut

Akibat= Spt yg telah dinyatakan, bapok yg dimaki akan membalas kata-kata maki tersebut dengan lebih dahsyat malah jika kena dgn cuaca panas dan kering, akan naik segala kaki dan tangan bapok tersebut yer.. Perlu diingat sekali lagi, bapok adalah lelaki.. no wonder uols boleh masuk hospital juga kalau salah maki.. Tapi kalau maki bapok dalam internet, beranilah, sbb guna ANONYMOUS khannn.. kesian anjing2 tu.. so, akibatnya bapok2 ni pun apa lagi, keluarkanlah kuasa sakti dalam diri lalu menyumpah para anonymous yg anjing tu supaya menjadi sundal tujuh keturunan.. jgn tak taw, bapok ni mulut masin, itulah kuasa Allah, setiap kekurangan diberikan kelebihan yg lain.. sumpahan bapok memang menjadi.. tak caya? cuba la maki bapok... wakakaka

Cara Yang Betul= Macam yg dinyatakan, nak cakap apa2 pun kat bapok, cakap dengan ramah, sbb bapok akan membalas dgn seribu keramahan dan kelembutan.. tak payahla korang nak cakap, "ala nanti kalau cakap elok2 takut diorang ingat aku suka kat diorang pulak.." hmm.. tk payah la nk berangan.. klau dh rasa muka tu hensem sgt, kenapa tk dapat jd model? tetap jugak kais pagi mkn pagi khannn... tp ada hati nk merendahkan org lain..

Nasihat Yg Salah No3= Mengadakan kem bina negara di kalangan bapok2 muda peringkat sekolah menengah atau universiti

Akibat= Oh My God!! Satu tindakan yg sangat salah. Apa yg diharapkan? Supaya mereka menjadi lebih keras? What the fux.. Akibatnya sangatlah tidak bagus. Tau kenapa? Sbb para bapok yang dikumpul dr setiap sekolah atau universiti ini akan bagaikan berada dlm satu perhimpunan besar para bapok, lalu mereka akan bertukar-tukar pandangan bagaimana utk sneak out dr family yg tidak memahami, bagaimana utk mencantikkan diri dgn lebih vogue lg, bagaimana utk memilih pil hormon yg sesuai utk diri masing-masing... Itu kah yg masyarakat mahukan? tidak... tetapi itulah yg berlaku.. semakin anda tidak memahami apa itu bapok, semakin sukar utk anda menyelesaikan kerumitan yg dihadapi

Cara Yang Betul= Adakan satu kem khas terhadap ibubapa/ guru/ pensyarah yang mempunyai anak/ pelajar bapok. Beri segala maklumat yg perlu supaya mereka tahu apa yg perlu mereka lakukan. Di sana mereka boleh bertukar pandangan dan pengalaman. Yg mana mereka fikir betul, yg mana rupanya salah. Tetapi sgt penting utk memastikan siapa yg akan menjadi moderator. Siapa yg akan menjadi pembimbing dlm kem tersebut. Beliau mestilah mempunyai ilmu yang tinggi dalam bidang psikologi dan agama. Kerana jika dia hanya mempunyai ilmu psikologi tanpa agama, ia akan mendorong matlamat supaya menghalalkan cara. Manakala agama tanpa ilmu psikologi akan menjadikan si pendakwah berbangga dan riak dan dalam hatinya sentiasa mengatakan bahawa dirinya akan masuk syurga teratas kerana ilmu yg dipunyainya, tanpa memikir hati manusia lain yg terbentuk melalui persekitaran dan kognetif yang berbeza..

So setakat ni, itu je lah dulu ye.. nanti saya akan terbitkan sebuah buku khas ye kerana point yg ada terlalu banyak sebenarnya. Jadi bolehlah nanti buku itu dijadikan panduan kpd mereka yg mempunyai anak/ abang/ adik/ pakcik/ sedara/ jiran/ murid/ pelajar/ cikgu/ pensyarah/ doktor/ pesakit/ pekerja/ bos, yang bapok... Sebelum itu, mari kita sama-sama membaca satu contoh kata nasihat yg saya rasa amat sopan dan berbudi pekerti dalam pada mahu menegur sy.. ini lembaran surat beliau..

Kak Tie said...
Salam Dek,Mula2 akak nak mohon maaf, kerana kehadiran akak ini .Tangan ni rasa gatal lak nak mengomen...akak tengok wajah adek ni, memang cantik. Bukan nak ngampu, tapi betul2 ikhlas ni, wajah lembut dan menawan... ingat betul2 perempuan. Tapi, adek ni bukan pompuan, kan ? Tak mengapa laa... itu kan anugerah tuhan. Cuma akak harap, adek jagalah diri adek sebaik2nya. Sayangilah tubuh adek yang cantik ni. Hargailah apa yang adek ada sekarang. Kita tak tahu ke mana arah tuju kita pada masa akan datang. Kat mana pula kita akan berada. Hati2lah dek. Apa yang kita buat, apa yang kita makan dan apa yang kita tinggalkan. Insyaallah.... Tuhan itu maha mendengar dan maha menyayangi... Akak ni bukan nak nasihat kat adek sorang, tapi cuba mengingati diri sendiri... minta maaflah dek, kalau2 adek rasa tersinggung....wasalam.P/s : Terpulanglah pada adek. Kalau tak suka komen ni, buangkan je dlm tong sampah.
March 31, 2009 12:09 AM


Nampak tak apa yg sy cuba katakan td... cara beliau menulis warkah ini, penuh isi maksud tersirat dan hati-hati.. Esp ayat "Hati2lah dek. Apa yang kita buat, apa yang kita makan dan apa yang kita tinggalkan. Insyaallah.... Tuhan itu maha mendengar dan maha menyayangi... "
oh my... thanx Kak Tie.. i will remember your words forever.. and try my best utk tidak tinggalkan apa yg sepatutnya sy tak tinggalkan.. thnx..

So kepada semua, sampai sini saja, berjumpa kita di lain masa, wabillahitaufiqwalhidayah, wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Sunday, February 1, 2009

What Ever Happen To Mi Amor

Lama aku duduk depan laptop memikirkan apa yg aku nk tulis.... tapi bila aku pikir balik, kalau aku tulis, apakah ia akan mengembalikan kebahagiaan aku.. selama ni aku selalu rasa sedih sebab kena kurung dalam sangkar.. tp sekarang pintu sangkar dah terbukak luas. aku bebas. tapi.. aku tersedar.. sayap aku dah patah.. perlukah aku keluar lalu jatuh dan menunggu mati.. atau perlukah aku terus menunggu dlm sangkar tu mengharap agar si tuan dtg semula dan menyembuh luka sayap aku tu.. rasa untuk cuba tersenyum tapi pilu dalam hati terlalu kuat pahitnya.. rasa nak menangis tapi airmata pun tak menyebelahi aku untuk meredakan kesedihan.. cuba dengar2 lagu, tapi semuanya memaksa mengingatkan kembali kenangan.. what ever happen to Mi Amor??????

Saturday, August 30, 2008

SHUFFLE!!

ni video budak kecil shuffle.. hebat dowh.

video


yg ni lak bapok comel shuffle.. jgn marah mak taw nok.. ni by demand.. hohoho


video

AMOR LOVE AMOR CINTA

It'll all get better in time right? No matter how hard....

CANTEKK?????

CANTEKK?????